17/11/2017

11a Fira del Pa i de la Xocolata

Diumenge 19 de novembre, torna la Fira més dolça de Sant Gregori, amb un munt d'activitats per a petits i grans. Degustacions, tallers i activitats diverses.

 

Programa de la Fira:

10h: Inici del mercat d'artesans. Plaça Rafael Masó (pavelló poliesportiu).

10:30h: Xocolatada popular fins escurar l'olla. A càrrec de Rosa Pujadas, Forn Boix i Chocolates Torras.

10:30h: Exhibició a càrrec del Grup de Gimnàstica Artística de Sant Gregori. Pavelló poliesportiu.

10 a 13h: 10a Concentració de vehicles clàssics, motos històriques i tractors al c/Torrent Vidal. Organitzen: Els informals dels clàssics de Fontajau i l'Associació d'amics dels tractors i màquines antigues de Girona.

10 a 13h: 13a Trobada d'intercanvi de plaques de cava al pavelló poliesportiu. A càrrec de Vidaverde.

10 a 14h: Trobada de puntaires al pavelló poliesportiu.

10.30 a 13.30h: Taller infantil de modelatge amb fondant (torns de 10 persones) a càrrec de Mari Carmen Cepas. Pavelló poliesportiu.

10.30 a 13.30h: Taller infantil d'imants dolços. A càrrec de Quiràlia. Pavelló poliesportiu.

10.30 a 13.30h: Taller infantil de pa. A càrrec d'EDR Projectes ambientals. Pavelló poliesportiu.

10.30 a 14h: Activitats d'animació infantil i Farcell de jocs tradicionals i gegants. A càrrec de Cia. Brotguai i Fefe i Companyia. Pati de l'Escola Agustí Gifre.

11.15 a 13h: Aula de cuina. "Com manipular la xocolata i les seves textures". A càrrec de Ferran Masip Clara, professor de l'Escola d'Hostaleria de Girona. Biblioteca.

11.30 a 12.30h: Animació itinerant "Mis Umbrel·la". Cia Circus Confetti. Recinte firal.

12h:Inscripció concurs de dolços.

12h:Sardanes amb la Principal de l'Escala. Organitza l'Associació de Sardanistes Vall de Llémena. Plaça del Poble.

12.15h: Elaboració de xocolata a la pedra. A càrrec de Xocolata Aynouse. Pavelló de Sant Gregori.

13h: Espectacle de percussió a càrrec de PERCUART. Recinte de la Fira i els seus entorns

16 a 18.30h: Activitats d'animació infantil i Farcell de jocs tradicionals i gegants. A càrrec de Cia. Brotguai i Fefe i Companyia. Pati de l'Escola Agustí Gifre.

16:15h: Música de carrer amb gralles i timbal. A càrrec del grup "Grillats amb Canya". Recinte de la fira.

16:30 a 18h: Aula de cuina. Cuina creativa amb pa i xocolata. A càrrec de Pol Cabanas. Biblioteca Miquel Martí i Pol (accés sala lateral).

16:30 a 18h: Taller infantil de pastisset amb xocolata. A càrrec de la pastisseria Noel Obrador.

16:45 a 17:45h: Taller infantil de piruletes de xocolata(afluè ncia limitada). A càrrec del mestre artesà xocolater Miquel Costabella i Xocolates Valor. Recinte de la fira.

17h: Xocolatada popular i berenar de pa i xocolata. Patrocinat per Nestlé, Bellsolà i Chocolates Torras. Recinte de la fira (Pl. Rafael Masó).

17:15h: Espectacle de percussió a càrrec de PERCUART. Recinte de la Fira i els seus entorns.

18h: Entrega de premis del concurs de dolços i teules de xocolata a càrrec de l'Hereu i la Pubilla de Sant Gregori. Pavelló poliesportiu.

18:15h: Espectacle de música i animació infantil "BALANDIBÀINA". Cia La Banda Balca. Pavelló poliesportiu.

19:30h: Tancament de la fira.

 

Tot el dia:

Mercat d'artesans i servei de Bar.

Activitats d'animació infantil i jocs tradicionals.

Passejades amb ponis (Poni-club Girona).

 

Exposicions:

De 10 a 14h i de 16 a 19h: Exposició de fotografies del Ral·li fotogràfic "Pa i xocolata 2016". A càrrec del Zoom - Amics de la Fotografia. Lloc: Pavelló poliesportiu.

D’ 11 a 13h i de 17 a 19h: Visita guiada al Racó de Thalassa (Plaça de l’Ajuntament). Col·lecció privada de cargols de mar, a càrrec d'Enric Mir.

 

Concursos:

De 10 a 13h i de 16 a 19h: Concurs de dolços i rajoles de xocolata decorades: inscripcions i entrega de les propostes. Organitza: Casal Sant Grau de gent gran. Pavelló poliesportiu.

De 12 a 13:30h: Ral·li fotogràfic de la fira a càrrec del Zoom. Inscripcions i presentació d’imatges durant tot el dia. Lloc: Pavelló poliesportiu. L'entrega de premis es farà a les 18.00 h.

 

Campanya gastronómica “Fogons i Xocolata” als restaurants i establiments de la Vall de Llémena. Del 17 al 26 de novembre:

 

Restaurant Can Ribas

Av. Girona núm.19 - Tel. 972 428 426

Calamars a la brasa amb ceba caramel·litzada i xocolata / Sorbet de xocolata amb pa, oli i sal.

 

Restaurant El Celler de l’Adroher

Ca l’Adroher (Canet d’Adri) - Tel. 972 428 270

Amanida amb encenalls de foie amb xocolata blanca / Mar i muntanya de pollastre amb escamarlans i xocolata / Pastís de tres xocolates / Coulant de xocolata i vainilla / Mousse de xocolata.

 

Restaurant El Racó d’en Pep

Ctra. Santa Afra, s/n (Barri del Raval) - Tel. 972 428 180 / 972 428 418

Amanida de pit de pollastre fumat, amb pera al cacau, magrana i la seva vinagreta de xocolata / Pollastre amb escamarlans amb picada de xocolata i cacau / Postres fira 2017: Borratxo de xocolata i xocolata

amb rom negre / Postres de sempre: pastís de xocolata blanca i cremós de formatge / Pastís de mousse de xocolata i cacau / Pastís de “brownie” amb xocolata calenta / Gelat de mousse de xocolata amb xocolata calenta / els Pepets (cornets de xocolata farcits).

 

Pizzeria El Petit Obrador

Av. Girona, 47 (St. Gregori) / Av .França, 271 (Sarrià de Ter)

Tel. 972 429 605 / 972 172 173

Pizza la Llaminera (especial xocolata)/Fondant de xocolata negra.

 

El Cafè d’en Quel

Montseny, 6 - Tel. 972 429 578

Xurros amb xocolata desfeta i coques variades amb xocolata.

 

Forn Boix

Av. Girona, 105 - Tel. 972 428 008

Bunyols de xocolata/ Brownie / Pa de llet amb xocolata / Delícies de xocolata.

 

Restaurant Arnau Can Perot

Granollers de Rocacorba (Sant Martí de Llémena) – Tel 972 443 045

Trufes de xocolata / Brownie de xocolata.

 

Restaurant Can Xifra

Ctra. de Cartellà (Mas Artigues) - Tel. 972 428 546

Varietat de postres: bunyols amb xocolata calenta / Braç de gitano de xocolata/ Trufes/ Coulant i pastís de xocolata.

 

Pastisseria Noguera

Avinguda Girona, 9 - 972 429 741

Vall-llemins (galetes de la Vall de Llémena).

 

Concurs Instagram:

#paixocolata2017

Realitza una fotografia de la fira del pa i la xocolata i de la Vall de Llémena i penja-la a la xarxa Instagram amb l’etiqueta:

#paixocolata2017

#santgregori

No hi ha límit en número d'imatges. Els concursants es fan responsables d’haver obtingut l’autorització necessària de les persones que puguin aparèixer a les fotografies.

L’Ajuntament té la facultat de rebutjar aquelles imatges i missatges que puguin ser discriminatoris.

Termini de publicació: divendres 24 de novembre a les 24h. Les tres primeres rebran un lot de productes de xocolata.