Sant Gregori sense Fils

És un xarxa sense fils d'ADSL que ens permet gaudir als veïns i veïnes del nucli urbà de Sant Gregori d'accés a Internet d'alta velocitat amb connexió 24 hores i a uns preus molt assequibles. Amb aquest sistema es prescindeix totalment de línia de telèfon.

Fins fa poc es treballava amb wifi, però ara ja s’estan instal·lant sistemes pre-wimax. La diferència és que el sistema wifi treballa a través d’una freqüència més baixa  i pot arribar a tenir interferències, mentre que el sistema wimax incorpora una freqüència més alta que elimina aquests problemes.

L’ample de banda assolit entre l’antena d’usuari i les antenes principals és de 7 Mb i la velocitat de navegació que s’ofereix en aquest servei és d’aproximadament 1Mb mínim, amb 3Mb de baixada i 1Mb de pujada aproximadament.

Per poder gaudir de la xarxa Wimax de Sant Gregori la visió amb l’antena emissora instal·lada a Sant Grau és molt important.  La distància que es pot assolir sempre i quan es tingui visió directa és de 2,5 km sense reflector i de 7 km amb plat. En canvi el sistema wifi només agafa 1,2km. En cas de dubte l’empresa encarregada de la instal·lació s’aproxima al vostre domicili per fer una prova de cobertura.

Cal tenir en compte que els programes p2p (descàrrega) són més lents amb aquest sistema que amb un ADSL normal de telefònica.