Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima - Participa!

03/11/2021

El Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) és un document que recull les diferents accions en favor del medi ambient que es portaran a terme en els propers anys. Aquest document s'ha d'actualitzar regularment. En aquest cas, l'Ajuntament de Sant Gregori, amb el suport de la Diputació de Girona i l'Oficina Comarcal de Transició Energètica del Gironès, està treballant en la redacció de la nova versió del PAESC, previst per aprovar durant el 2022.

En els darrers mesos, l'equip redactor del PAESC ha estat treballant en la redacció dels Plans d’Acció.
Sant Gregori forma part de la unitat de paisatge de Rocacorba juntament amb Amer, Canet d'Adri, Sant Martí de Llémena, Sant Miquel de Campmajor, Sant Gregori, Sant Aniol de Finestres, Sant Julià del Llor i Bonmatí. 

Per completar aquest document, una part important també és poder establir la participació ciutadana.

Per això, a cada Unitat del Paisatge, tindrà lloc un taller participatiu virtual obert a la ciutadania anomenat «Carrega’t d’energia i decideix el futur del teu territori». En aquests tallers es presentaran i debatran les accions supramunicipals clau incloses en els PAESC, i es farà un recull de propostes de la ciutadania. La data del taller participatiu de la Unitat de paisatge de Rocacorba serà el dia 1 de desembre de 18:00 a 20:00. Per tal de participar-hi, els interessats s'hauran d'inscriure prèviament a l'enllaç https://forms.office.com/r/W64fbuyNjH

A més, s'ha creat un portal web específic per tal que la ciutadania i actors claus puguin proposar accions a nivell municipal i supramunicipal després dels tallers (https://paesc-decidim.ddgi.cat/)