Serveis d'atenció


Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD)

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) Gironès–Salt és un servei d’informació, assessorament i orientació sobre tots aquells temes que puguin ser d’interès per a les dones en diferents àmbits.

És un servei públic i gratuït.

Què ofereix?

 • Informació general sobre recursos, serveis, ajuts i activitats que s’organitzen des del mateix SIAD i des de les diferents entitats, institucions i associacions.
 • Assessorament legal sobre separacions, custòdia dels fills i filles, maltractaments, estrangeria, baixes laborals, etc.
 • Espais de trobada per potenciar la participació de la dona, organització de tallers, xerrades, jornades, grups de suport.
 • Activitats de sensibilització social.
 • Assessorament i suport psicològic respecte a tot allò relacionat amb el malestar emocional de les dones.

Qui hi pot accedir?

Dones que resideixen a Salt i als municipis de la comarca del Gironès. 

Com accedir-hi?

Cal demanar hora trucant al 972 20 19 62 o a través del correu electrònic siad@cbs.cat

Més informació a:

https://www.cbs.cat/servei-dinformacio-i-atencio-a-la-dona-siad/

 


Servei d’Atenció Integral (SAI)

El Servei d’Atenció Integral (SAI) Gironès–Salt és un servei específic i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

És un servei públic i gratuït.

Què ofereix?

 • Informació en relació a tots aquells temes de caràcter personal, professional, laboral, legal o altres, que puguin ser d’interès de les persones del col·lectiu LGTBI+ o les seves famílies.
 • Suport en la gestió i tràmit de la tarja sanitària (o d’altres documents) amb el nom sentit per a persones transsexuals majors o menors d’edat.
 • Gestió d’incidències relatives a eventuals situacions en les què no s’ha donat un tractament igualitari a persones LGTBI+ ja sigui per manca de coneixement o per la presencia d’estereotips i prejudicis.
 • Suport en la denúncia via administrativa o judicial d’ eventuals situacions de discriminació o vulneració dels drets de les persones LGTBI+.

Qui hi pot accedir?

Obert a tota la ciutadania, i de manera preferent a les persones LGTBI+ que visquin als diferents municipis del Gironès (amb l’excepció de Girona ciutat) i en facin demanda, de manera especial aquelles que hagin viscut o estiguin en risc de viure situacions de discriminació o de violència per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. 

Com accedir-hi?

Cal demanar hora trucant al 972 20 19 62 o a través del correu electrònic sai@cbs.cat

Més informació a:

https://www.cbs.cat/servei-datencio-integral-sai/

 


Unitat de Trànsit de Girona

La Unitat Trànsit de Girona és un servei centrat en atendre i acompanyar les persones trans* i si cal al seu entorn en el procés de transició cap a la identitat sentida, amb un enfocament multidisciplinari i d’arrel comunitari centrat en les necessitats i les expectatives de la persona trans* i fonamentat en la seva autonomia i en un procés de decisió compartida amb el professional de la salut.  

És un servei públic i gratuït.

Què ofereix?

 • Acompanyament psicoterapèutic.
 • Preparats hormonals.
 • Derivació de persones trans* als centres hospitalaris de referència.
 • Redacció d’informes mèdics necessaris per llei per a diferents àmbits administratius.
 • Elaboració d’un pla sociofamiliar d’intervenció amb la persona i/o família.

Qui hi pot accedir?

Qualsevol persona trans* o del seu entorn que formi part de la Regió Sanitària de Girona.

Com accedir-hi?

O bé per derivació directa del metge o metgessa de família o pediatres d’atenció primària o enviant un correu electrònic a transit.girona.ics@gencat.cat

Més informació a:

https://icsgirona.cat/ca/contingut/hospital/1868