PAESC

L'Ajuntament de Sant Gregori va aprovar l'any 2014 el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES) del municipi de Sant Gregori. Aquest pla fou revisat l'any 2017.
Així mateix l'Ajuntament l'any 2020 es va adherir al Pacte de les Alcaldies per al Clima i l'Energia, fent seus els objectius de la Unió Europea per a l'any 2050, adoptant el compromís de reduir les emissions de C02 en més d'un 40% i adoptant mesures d'adaptació al canvi climàtic i facilitant l'accés universal a una energia sostenible i segura.
Per això, a través del Pla d'assistència als ajuntaments per a la transició energètica i acció climàtica de la Diputació de Girona, per donar compliment al compromís adoptat va sol·licitar la redacció d'un nou Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC).
Per a l'elaboració del PAESC, el municipi de Sant Gregori va ser inclòs en la unitat de paisatge de Rocacorba (UP 14) formada pels municipis d'Amer, Canet d'Adri, Sant Aniol de Finestres, Sant Gregori, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Sant Martí de Llémena.
El Ple de l'Ajuntament de Sant Gregori celebrat el 16 de gener de 2023 ha aprovat el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima  (PAESC) de la unitat de paisatge de Rocacorba (UP14) de la qual en forma part el municipi de Sant Gregori.