Turisme

Sant Gregori és el primer poble d’entrada  a la Vall de Llémena. Un mosaic de paisatges bucòlics des de la plana agrícola fins a la muntanya de Sant Grau, on les possibilitats lúdiques, culturals i gastronòmiques ofereixen una magnífica estada.

Els habitants de Sant Gregori són coneguts amb el gentilici: Gregorià, Gregoriana, Gregorians o Gregorianes.

Amb una extensió de 49,17 km2 i situat a 112 metres sobre el nivell del mar, Sant Gregori es troba situat al nord del Gironès. Limita al sud amb Salt i Bescanó, a l’est amb Sarrià de Ter, Girona i Sant Julià de Ramis, al nord amb Canet d’Adri i Palol de Revardit i a l’oest amb Sant Martí de Llémena i Sant Julià del Llor i Bonmatí. Sant Gregori inclou, així mateix, els pobles de Cartellà, Sant Medir, Taialà, Ginestar, Constantins i part del nucli de Domeny, espais d’inspiració artística que amaguen els indrets més apaivagants del municipi.

A tan sols cinc minuts de la ciutat de Girona, hom pot gaudir d’espais aliens al pas del temps. Entre la placidesa de les pastures i els camps, els seus camins ens guien, ja sigui a peu, bicicleta o cavall, a un ric patrimoni cultural d’ermites, castells, masos medievals, molins, fonts i molts altres indrets que expliquen la cultura i la història del nostre país.