Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Gregori

0

President/a: Josep Martin
Secretari: Joan Roig

Adreça: Carrer Rocacorba (baixos Centre Cívic)
Població: Sant Gregori
Codi postal: 17150
Correu electrónic: protecciocivil@santgregori.cat 

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Gregori està formada per un equip de persones voluntaries que realitzen tasques de seguretat ciutadana en diferents àmbits sempre dins el municipi de Sant Gregori. S’ha constituït amb la finalitat de treballar en l’àmbit de la protecció civil i de col·laborar amb les diferents administracions competents en el sistema de preparació i resposta davant de situacions de risc col·lectiu, incidents extraordinàris i seguretat ciutadana. L’AVPC Sant Gregori té com a principals objectius prevenir riscos i actuar en situacions d’emergències, com poden ser tempestes, nevades, ventades, riuades, incendis, sinistres col·lectius i successos similars i actuar en coordinació amb els cossos de seguretat i emergències i donar-los suport. També realitza tasques operatives i de suport en dispositius preventius d’esdeveniments singulars. Aquests dispositius preventius poden donar-se en festes tradicionals com: cavalcada de reis, carnestoltes, festes majors, proves esportives o fira del pa i de la xocolata, així com també en actes de gran afluència de públic i en simulacres.

L’actuació prioritària que duu a terme el voluntariat de protecció civil en situacions de risc o emergència és l’atenció a la població afectada, especialment als evacuats, gestionant els centres d’acollida. També realitzen altres actuacions com la informació a la població; l’observació, seguiment i senyalització del risc; els trasllats i acompanyaments de població i d’intervinents; la gestió del voluntariat ocasional i la participació en dispositius de recerca de persones perdudes o desaparegudes i d’altres. L’AVPC també duu a terme tasques de suport a altres grups d’actuació, donant la primera resposta a una situació d’urgència o emergència, fins a l’arribada dels serveis públics d’emergència.

L’AVPC Sant Gregori es finança principalment amb una partida específica que hi destina l’Ajuntament de Sant Gregori i també amb donacions d’empreses i particulars. Els interessats en col·laborar amb l’AVPC Sant Gregori, sigui com a membres voluntaris o sigui mitjançant donacions o aportacions d’equipament, poden adreçar-se a l’Ajuntament de Sant Gregori o a la mateixa Associació.